Нова Година във Виетнам, Лаос и Камбоджа от My Way Travel

Вашата оценка
Нова Година във Виетнам, Лаос и Камбоджа
Виетнам
Маршрут:
Ханой – Ха Лонг Бей - Луанг Прабанг – Сием Рип (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан - Да Нанг - Хо Ши Мин

Продължителност:
17 дни / 15 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 6850 лв.
Програма

Нова Година във

Виетнам, Лаос и Камбоджа

Маршрут: Ханой – Ха Лонг Бей - Луанг Прабанг – Сием Рип (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан - Да Нанг - Хо Ши Мин

 

Новогодишна вечер в един от най-луксозните хотели в Да Нанг!

17 дни/ 15 нощувки / 15 закуски/  7 обяда /  1 вечеря

 

Дата: 16.12.2020г – 02.01.2021г

 

Ден 1: 16.12.2020г.

Полет от София в 21.25ч. Кацане на летище Истанбул в 23.50ч.

Ден 2: 17.12.2020г. / Ханой

Свързващ полет за Ханой в 02.20ч.     Пристигане в Ханой в 16.10ч. Посрещане от Вашия екскурзовод. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка.

Нощувка.

Ден 3: 18.12.2020г. / Ханой /Закуска и Обяд

Закуска. Следва сити тур с посещение на ключовите места в Ханой: Комплексът Хо Ши Мин (мавзолеят на Хо Ши Мин и наколната къща), намиращата се наблизо едноколонна Пагода, Президентският дворец, Храмът на Литературата, Пагодата Тран Куок и западното езеро.

По време на разходката из Ханой ще имате възможност да отседнете за обяд в традиционен ресторант.

Трансфер до хотела. Кратка почивка. Денят ни ще приключи с посещение на театър Тханг Лонг, където ще се насладите на небезизвестното Куклено танцово шоу върху вода – традиционно виетнамско изкуство.

Нощувка.

Ден 4: 19.12.2020г. / Ханой – Круиз из Халонг Бей / закуска, обяд и вечеря

07.30 ч. След закуска, трансфер до залива Халонг Бей.

11.30 - 12.15      Пристигане на международното пристанище Хон Гай

12.30 - 13.00      Малка лодка ще ви отведе до круизния  кораб, където  се насладите на питие за добре дошли, пристигане в Баи Ту лонг Бей.

13.00 - 14.30      Насладете се на обяда, докато плавате към великолепния Баи Ту лонг Бей и се възхищавате на прекрасните формирования, покрай които минавате.

15.30 - 16.30      Трансфер от корабчето до гребна лодка, за да посетите рибарското селище Вунг Виенг. Гребците са местни хора, които носят традиционно облекло. Това е възможност да видите ежедневието на рибарите с древни пособия сред очарователната природа.

17.30 – 18.30      Връщане на корабчето - продължавате да плавате из залива.

18.30      Пускаме котва за пренощуване в района на Конг До.

19.30 - 21.00      Вкусете ястията на вечерята по меню в трапезарията

21.00 - 23.00      Почивка, насладете се на свежия въздух. Нощувка на кораба.

 

Ден 5: 20.12.2020г. Халонг Бей - Ханой / Късна закуска

06.30ч.  Насладете се на изгрева над залива.

06.45 - 7.45        ч. Кафе, чай и дребни сладки сервирани в трапезарията

08.00 - 08.30ч.  Изследвайте закътаната пещера Тиен Кан Сон

09.00 - 09.30ч. Освобождаване на кабините и разплащане на сметките - вземане на багажа.

09.30 - 10.30ч. Късна закуска, сервирана в трапезарията

10.30 - 11.00ч. Пристигане на пристанището.

Трансфер до хотела в Ханой – около 4 часа. Свободно време в стария град.

Нощувка.

Ден 6: 21.12.2020г. Ханой - Луанг Прабанг / Закуска

Закуска в хотела.

Трансфер до летището в Ханой за директен полет до Луанг Прабанг в 12.50 часа. Пристигане на летището в 14.00 часа, посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела.

Нощувка.

Ден 7: 22.12.2020г. Луанг Прабанг /Закуска и Обяд

Разходката ни из столицата на Лаос, ще започне от един от оживените сутрешни пазари на града.

Продължаваме към Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научим повече за историята на Лаос. Ще разгледаме храмовете Ват Висон и забележителния Ват Ксиенг Тонг /Wat Xieng Thong, известен най-вече с красивата мозайка „Дървото на Живота“. Ще завършим сутрешната обиколка с най-стария храм  Ват Сен. Обяд в традиционен ресторант.
Следобяд се отправяме на 30-тина километра от Луанг Прабанг, където се намират водопадите Куанг Си. Минавайки през красивите оризища и зелени хълмове на Лаос, ще спрем за кратка почивка в едно от малките селца, запазило духа на традициите по тези земи. Ще имате възможност да се докоснете до ежедневието и живота на местните хора.

Водопадите Куанг Си/Kuang Si/съвкупност от каскади с оформени малки басейнчета, където може да се плува. Водата минава през варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят.

Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената, позлатена ступа, както и да се насладим на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това място е много популярно, откъдето туристите и жителите наблюдават залеза над река Меконг. 

Нощувка.

Ден 8: / 23.12.2020г./ Луанг Прабанг /Закуска и Обяд

Закуска. Очаква ни круиз по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг (Лаос), близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълма. Изпълнени са с хиляди малки статуи на Буда, различни по форма и размер, покрити със златен лак. Обяд в местен ресторант.

След това се отправяме към парка на слоновете, където ще имаме възможност да се докоснем до този невероятно мил гигант.

На връщане към Луанг Прабанг ще спрем в селището Бан Ксанг Хай( Ban Xang Hai), където се произвежда известното оризово вино – Laolao. Следващата ни спирка е Бан Ксанг Кхонг ( Ban XangKhong), селище известно със своята ръчно изработена хартия и тъкачество.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 9: / 24.12.2020г./ Луанг Прабанг - Сием Рип /Закуска

Закуска. Свободна сутрин. Освобождаване на хотела.

Трансфер до летището за директен полет до Сием Рип (Камбоджа) в 14:35 часа.

Пристигане в Сием Рип в 16:05 часа. След оформяне на визовите формалности се отправяме към хотела. Настаняване.

Вечеря с традиционно танцово шоу Апсара/ по желание срещу допълнително заплащане – 20 USD

Нощувка.

Ден 10:/ 25.12.2020г. Сием Рип – Ангкор Ват/ Закуска и Обяд

Закуска. Днешната обиколка в древният свят на Кхмерите започва от великия град Ангкор Том – последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат и покриват 20 кв.км. Влизането става през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага. Следва терасата на слоновете, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия. Другата тераса, тази на Прокажения крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокаженият крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Продължаваме към мистериозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор, и се разпознават отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, Разглеждането продължава с така нареченият „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80000 души и върху него се извисявали 38 кули.

Продължаваме към  Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразено върху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерскотокралство от кралСурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става негов мавзолей. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидска архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планино образна пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсара украсяват второто ниво на храма. 

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 11: 26.12.2020г./ Сием Рип – Ангкор Том, Ангкор Ват/ Закуска и Обяд

След закуска ще посетите групата храмове Ролуос, включваща храмовете Преах Ко, Баконг и Лолей. Продължаваме към храмовете Бантеай Срей, Бантей Самре.

Следобяд ще се разходим с лодка по езерото Тонле Сап.

Езерото е важен търговски ресурс за развитието на икономиката в Камбоджа.Основната причина за това е, че то е един от най-големите рибарници в света. Неговата площ достига 2700 кв.м. В околността на Тонле Сап се намират плаващи села, където местните живеят.Ще видите къщи, училище и църква построени върху дървени подпори.

Нощувка в хотела в Сием Рип.

Ден 12: 27.12.2020г./ Сием Рип – Да Нанг – Хой Ан/ Закуска

Закуска. Свободна сутрин за релакс край басейна. Освобождаване на хотела.

Трансфер до летището за полет до Да Нанг в 15:45 часа. Пристигане в Да Нанг в 17:35 часа. Посрещане и трансфер до хотела в Хой Ан. Нощувка.

Ден 13: 28.12.2020г./ Хой Ан / Закуска

След закуска се отправяме към историческия комплекс Ми Сон, разположен на 40 км. южно от Хой Ан. Комплексът е под егидата на ЮНЕСКО и представлява останки от постройките и статуите на династията Чам.

Продължаваме към Бана Хилс. През 2018г тук отвори врати един от най-впечатляващите увеселителни паркове в Азия. До него с стига чрез четири кабинкови лифта, кръстосващи планината.  Ще се разходим из красивите градини, ще посетим 27 метровата статуя на Буда. Ще минем „Златния Мост“ и ще се насладим на панорамната гледка към Да Нанг.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 14:/ 29.12.2020г./ Хой Ан – Хюе – Хой Ан/ Закуска и обяд

Закуска.

Отпътуване за Хюе - древен императорски град, който е бил столица на Виетнам от 1802 до 1945 г. по време на управлението на династията Нгуен от която са останали великолепните дворци и императорски гробници.

Обиколката започва с посещение на голямата императорска Цитадела, приютяваща Императорския град и Забранения лилав град. Цитаделата в миналото е била частна резиденция на императора. Императорският град e създаден през 19-ти век по модел на Забранения град Пекин. В императорското крило се помещават много дворци и храмове.

Нощувка в Хой Ан.

Ден 15: 30.12.2020г./ Хой Ан / Закуска

Закуска.

Днес ще имате възможност да релаксирате на прекрасните плажове на Хой Ан или да се разходите из малките улички на града. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. 

Нощувка в Хой Ан.

Ден 16:31.12.2020г./ Хой Ан - Да Нанг/Закуска

Закуска. Трансфер до Да Нанг. Свободно време. Настаняване в хотела.

Посрещане на новата 2021г. Новогодишна вечеря (заплаща се допълнително).

Нощувка.

Ден 17: Да Нанг - Хо Ши Мин – София / 01.01.2021г./ Закуска

След закуската в хотела следва трансфер до летището и полет до Хо Ши Мин.

В 21.40 ч. полет за Истанбул.

Ден 18: София / 02.01.2021г./

Кацане в Истанбул в 05.40ч. Свързващ полет за София в 08.35ч. Кацане в София в 08.55ч.

 

Период на пътуване

На човек в двойна стая

На човек в единична стая

16.12.2020г. – 01.02.2021г.

6850 лв.

7730 лв

Аванс в размер на

2700 лв. на човек

2700 лв. на човек

Пълно плащане най-късно до 01.12.2020г.

4150 лв. на човек

5030 лв. на човек

  

Цената включва:

                Самолетен билет  София – Истанбул - Ханой  - Хо Ши Мин – Истанбул –София, с включени летищни такси и чекирам багаж 30 кг.

                    Вътрешен полет Ханой–Луанг Прабанг, с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.

                    Вътрешен полет Сием Реап – Да Нанг, с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.

                    Вътрешен полет Хюе – Хо Ши Мин, с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.

                    3 нощувки със закуски в Ханой, хотел „Hanoi Gondola Hotel“ 4* или подобен

                    1 нощувка, закуска, обяд и вечеря на круизния кораб „Bai Tho Junk“ Deluxe или подобен

                    3 нощувки със закуски в Луанг Прабанг„Sada Hotel 4* или подобен

                    3 нощувки със закуски в Сиеп Рип хотел ”Lotus Blanc“ 5* или подобен

                    4 нощувки със закуски в Хой Ан в „Little HoiAn Beach Hotel “ 4* или подобен

                    1 нощувка със закуска в Да Нанг “Da Nang Golden Bay Hotel” 5* или подобен

                    7 обяда в местни ресторанти

                    Круиз из залива Ха Лонг

                    Куклено танцово шоу върху вода в Ханой

                    Екскурзия до водопадите Куанг Си в Лаос

                    Круиз по река Меконг в Лаос с посещение на пещерите Пак Оу

                    Двудневна обиколка на храмовете в комплекса Ангкор Том и Ангкор Ват с местен екскурзовод

                    Екскурзия до Езерото Тонле Сап в Камбоджа с местен екскурзовод

                    Целодневна екскурзия до Ми Сон и Бана Хилс с посещение на Златния Мост

                    Полудневна обиколка на Хюе с местен екскурзовод

                    Всички трансфери по програмата

                  Входни такси за посещаваните обекти, представления, допълнителни екскурзии, разходки с лодки по маршрута.

                    Екскурзоводско обслужване на английски с превод на български

                    Водач от България, който пътува с групата, при минимум 10 туриста.

                    Медицинска застраховка – Помощ при пътуване в чужбина – 10 000 евро

                    Подготовка на документи за Виетнамска виза

Цената не включва:

                    Лични разходи

                    Вечеря с традиционно танцово шоу Апсара – 20 USD

                    Бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 70 USD – заплащат се предварително от България

                    Виза за Виетнам – 50 USD /подлежи на потвърждение/ издава се и се заплаща на място необходима е една снимка на хартия с размер 4  x  6 см

                    Виза за Камбоджа 36USD /подлежи на потвърждение/ издава се и се заплаща на място

                    Виза за Лаос, 31USD /подлежи на потвърждение/ заплаща се на летището при пристигане, необходима е една снимка на хартия с размер 4  x  6 см;

                    Новогодишна вечеря – очаква се информация

                    Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Условия за записвания и анулации: 
1. Плащания: 
- авансово плащане от 2700 лв на човек при записване - пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 01.12.2020г

2. Анулационни условия, валидни към момента на изготвяне на изготвяне на офертата – 02.06.2020:

2.1. Самолетни билети Turkish Airlines: При закупуване на билет до 20.06.2020г, важи следната политика: Възможност за смяна на датата без глоба, за дати на пътуване до 31.12.2021 или оставяне билета като отворен за бъдещо ползване, без посочване на конкретни нови дати на пътуване в периода до 31.12.2021. Авиокомпанията си запазва правото да променя условията си.

Правила и условия Турски авиолинии

       Може да се направи промяна на билета за друга дестинация, при условие че се заплаща разликата в билета.

       Заявките за промяна могат да се извършват чрез офисите за продажби на Turkish Airlines, кол центъра, онлайн канали и агенциите, от които е закупен билетът.

       Правото на такса за нулева промяна е еднократно.

       За да смените билета на отворен билет, резервацията трябва да бъде анулирана преди датата на полета.

       За да смените билета на отворен билет, анулирането трябва да се извърши чрез кол центъра на Turkish Airlines, офисите за продажби или агенциите, от които е закупен билетът.

       Ще се прилагат разлики в цената, направени от данъци, валутни курсове или разлики в класа на тарифите.

2.2 Всички хотели по програмата са с безплатна анулация до 15 дни преди настаняване. След този срок се прилага 100% неустойка.

3. Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН  

4. Валидност на офертата

4.1.Офертата е валидна към деня на изготвянето й – 02.06.2020г. В случай на промяна на цените на всички заложени самолетни билети и хотели, офертата ще бъде прекалкулирана.

4.2 Всички хотели по програмата са с включени ранни записвания.

4.3 Офертата е валидна при минимум 10 туриста. В случай на по-малък брой, ще се наложи доплащане.

5. Форсмажорни обстоятелства

При настъпване на извънредно положение в някоя от дестинациите или изходната държава – България, Туроператорът ще прилага всички законови мерки в влезли в сила в съответната дестинация.

Важно!

Цените са изготвени при следния валутен курс на БНБ: 1USD = 1,77 BGN. При увеличение на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената към датата на доплащане. 

При промяна, или запълване на капацитета на някой от вътрешните полети, Туроператорът си запазва правото да промени последователността на маршрута по програмата.