Мистерията на Пустинята в Южно Мароко

Магнетичната и мистична Сахара - Мистерията на Пустинята в Южно Мароко

Маршрут:
София - Маракеш - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 1440 лв.
Програма
Полетно разписание за пролетта (02.05-30.05) :
София 14:30 Маракеш 16:10
Маракеш 17:00 София 23:05

Полетно разписание за есента (05.09-17.10) :
София 14:30 Маракеш 17:10
Маракеш 18:00 София 23:05
 • Полетното разписание не е потвърдено.

ДЕН-1 / Сряда: Маракеш
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от Bulgaria Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане от фирмата партньор на място, който ще бъде указан във програмата. Обзорна обиколка включваща: Градините на Менара и джамията Кутубия. Настаняване в хотел Zalgah 4* или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

ДЕН-2 / Четвъртък: Маракеш
Закуска. Денят започва с разглеждане на Двореца Бахия и посещение на гробниците на Саадидите,управлявали Мароко близо два века.
Възможност за пазар на подправки в “Берберската аптека“ и посещение на главния площад “Джем ал Фна“, смятан за сърцето на града. Свободно време.
Прибиране в хотела. Нощувка.

ДЕН-3 / Петък: Маракеш - Уарзазат
Закуска. Напускане на хотела и потегляне към Уарзазат.
Преминаване през живописния проход на река Тичка. Проходът се издига на две хиляди метра височина, от където се откриват спиращи дъха гледки.
Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска. Свободно време за снимки.
Потегляне към Уарзазат. Панорамна обиколка на града, включваща разходка из улиците му и посещение на касбата “Таурирт“. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / Събота: Уарзазат - Тинрир - Ерфуд (320 км.)
Екскурзия в Уарзазат. След обиколката – отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия каньон Тодра. Продължението на пътя е по долината Дадес покрай КелааМ’Гуна с нейните розови плантации. Пристигане в Ерфуд, настаняване в хотел Erfoud Palm`s Club 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

ДЕН-5 / Неделя: Ерфуд - Мерзуги - Алниф - Загора
Преди закуска възможност за сутрешна- полуднева допълнителна екскурзия в дюните Мерзуги. Екскурзияте се провежда с джипове по пътя на Рали Париж – Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния изгрев в пустинята – цена на човек 45 EUR. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Загора през село Тазаррин Алниф Некоб. Пристигане и настаняване в хотел Zagora Riad Salam 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

ДЕН-6 / Понеделник: Загора - Агдез - Уарзазат
Закуска. Потегляне към Уарзазат.
По пътя спиране в околностите на оазиса на река Драа, където ще разберете за историята на мароканския чай.
Пристигане в Уарзазат. Настаняване в хотел 4*.

ДЕН-7 / Вторник: Уарзазат - Маракеш
Закуска. Напускане на хотела. Потегляне към Маракеш.
Възможност за посещение на градините на Жак Мажорел в Маракеш, които са тих, спокоен кът, където човек може да се скрие от суматохата на едномилионния град.
Вечеря. Възможност за допълнителна екскурзия “Традиционна мароканска вечер- Фантазия” с шоу програма и включена напитка.

ДЕН-8 / вторник: Маракеш - София.
Закуска. Напускане на хотела. Транфер до летището за директен чартърен полет Маракеш- София.
Цени в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси, за резервации до 02.04.2018г.
ЛЕВА Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете 2 - 11,99г.
16.05-23.05 1240 1640 1200 1180
19.09-26.09 1370 1670 1230 1210

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
 • Самолетен билет София - Маракеш - София с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air с включен кетъринг в двете посоки.
 • Летищни такси
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Маракеш в хотел 4*
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в хотел 4*
 • 1 нощувки със закуски и вечери в Ерфуд в хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Загора в хотел 4*
 • Посещение и обиколка на Маракеш
 • Посещение и разглеждане на Бен Хаду
 • Посещение и разглеждане на Уарзазат
 • Посещение и обиколка на Ерфуд
 • Посещение на обиколка на Тинрир
 • Посещение на оазисите около Агдез
 • Посещение и обиколка на Загора
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
 • Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва:
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
 • Общинска такса - заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 • Екскурзи до градините на Мажорел - 19 евро на човек;
 • Традиционна мароканска вечер “Фантазия“, с включена напитка и шоу програма–танци и езда на коне – 36 евро на човек
 • Бакшиши от 10евро на човек за целия престой, които се заплаща на място.

Допълнителни екскурзии

Аит Бенханду (ЮНЕСКО)
 • Включена в цената
Аит Бенхади е обявен от ЮНЕСКО за от световното архитектурно наследство и е един от най-ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото село представлява един лабиринт. Тази берберска крепост е разположена сред бадемови дървета и е толкова живописна, че често е служила като филмова площадка. Посещение на най-голямото филмово студио в света – Atlas Studio. Ще имаме възможността да видим къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиатор“ и още редица други световноизвестни филмови продукции.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

Уарзазат с Тинрир и Ерфуд
 • Включена в цената
Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. След обиколката-отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия канйон Тодра. Ерфуд е наречен още „Портата на пустинята“. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Тинрир е малко градче, което в миналото е било важен стратегически пункт, възвисяващ се над палмов оазис с рядка красота. На 15 км. от Тинрир се открива едно от най-завладяващите зрелища на територията на Мароко-каньонът Тодра. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират един с друг на 300 м. височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите.
Продължението на пътя е по долината Дадес покрай КелааМ’Гуна с нейните розови плантации.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

Загора
 • Включена в цената
Загора е считана за входа на пустинята Сахара от запад. Напоследък градът предизвиква туристически интерес. Пустинята е близо и нейните ярки цветове и светлосенки се отразяват върху сградите. Градът е доминиран от силуета на Джебел Загора (планината Загора), живописната долина на река Драа има обширни палмови насаждения и е отправна точка за много преходи в региона. От тук започва подобният на “Пътя на коприната” за Африка кервански “Път на златото” до Тимбокту. Световноизвестният знак на границата на града на арабски и френски гласи “52 дни до Тимбокту” (7 седмици и половина), указващ обичайното време за да се стигне с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи на Тимбукту в Мали, колкото е отнело и на армията на Джудар паша да го достигне.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

Маракеш - „Перлата на запада“
 • Включена в цената
Приказно-процъвтяващ град разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкошът и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци. Всичко това е Маракеш.
Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии на марокоански султани, именно тук са съсродоточени по-голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена на запознанство с Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробищата на султаните от династията Саадид и прекрасния образец на дворцовата архитектура-двореца Бахия. Следобяд- посещение на най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад Джамаа Ел Фна. Това е истински театър под открито небе. Ще видим йоги, змииукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

Градините на Мажорел
 • 19 евро с включена входна такса
Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода - Ив Сен Лоран. Именно на прочутия дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цената включва: трансфер от хотела и входна такса

Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.

Депозит:
 • Депозит 350 лв при резервация
 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
 • до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
 • от 60 до 31 дни: 350 лв
 • от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.

Забележки:
 • Минимален брой за провеждане на пътуването- 40 човека. Полетът и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.
 • Лица до 11,99 могат да се възползват от цената за дете, само ако са настанени на допълнително легло в стая с двама възрастни.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.

Туроператора е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061710000224 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2017 г. до 07.09.2018 г. Договора е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).