Екскурзии в Израел и Йордания

Израел и Йордания - едно пътешествие през вековете!
Израел
Маршрут:
София – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд/Йерихон – Мъртво Море – Витлеем – Йерусалим – Бен Гурион – София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 1858 лв.
Програма

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ЕДНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски / 5 вечери

 

Дати на отпътуване:

18.09.2020 – 23.09.2020 - Програма с Ейн Карем

18.10.2020 – 23.10.2020

04.11.2020 – 09.11.2020

13.11.2020 – 18.11.2020

20.11.2020 – 25.11.2020

29.11.2020 – 04.12.2020

22.12.2020 – 27.12.2020 - Коледа

 

Маршрут за дата 18.09.2020: София – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд/Йерихон – Мъртво Море – Витлеем – Йерусалим – Витлеем – Ейн Карем – Лод – София

Маршрут: София – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд/Йерихон – Мъртво Море – Витлеем – Йерусалим – Бен Гурион – София

С полети на ЕЛ АЛ

 

ПРОГРАМА

1 ден – София – Тел Авив/Яфо – Витлеем

Среща летище София, Терминал 2 в 08:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна разходка в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище. Заминаване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

 

2 ден – Витлеем – Йерихон – Небо – Мадаба – Петра   

Закуска. Посещение на базиликатаРождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос.  Преминаване от Израел в Йордания през граничен пункт Аленби. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

 

3 ден – Петра – Шобак – Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света.  Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман - столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Аман.

 

4 ден – Аман – Каср Ал Яхуд – Йерихон - Мъртво море – Витлеем

Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд – на това място св. Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Възможност за ритуално потапяне. Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

 

5 ден – Витлеем  – Йерусалим – Витлеем  

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Поклонение в храмовия комплекс на Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

 

6 ден: Витлеем – Тел Авив – София

Ранна закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 ч.

 

За дата 18.09.2020: Витлеем – Ейн Карем – Лод – Тел Авив - София

Закуска. Заминаване за Ейн Карем – едно от най-красивите места в околностите на Йерусалим и родно място на св. Йоан Кръстител. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Заминаване за летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:15 ч.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

На човек  в двойна стая

На човек  в тройна стая

Самостоятелна

стая

Дете 6-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

1858 лв.

1858 лв.

2138 лв.

1758 лв.

 

 

ЦЕНИ за дата 18.09.2020:

На човек  в двойна стая

На човек  в тройна стая

Самостоятелна

стая

Дете 6-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

1888 лв.

1888 лв.

2168 лв.

1788 лв.

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж

ü  Летищни такси

ü  5 нощувки със закуски и вечери:

ü  1 в Аман (хотел Rojina  3 * http://www.rojinahotel.com/ или подобен)

ü  1 в Петра (хотел La Maison 3* http://www.lamaisonhotel.com.jo/home.html  или подобен)

ü  3 във Витлеем, (хотел Paradise Bethlehem 3* http://www.paradisebethlehem.com/index.html  или подобен)

ü  Екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания

ü  Луксозен автобус

ü  Всички трансфери по програмата

ü  Входна такса за Петра

ü  Всички екскурзии по програмата

ü  Входни такси за обектите по програмата

ü  Сертификат за хаджийство

ü  Водач на групата от България

ü  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“

ü  Саунд система със слушалки по време на туровете

 

Цената не включва:

ü  Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място) - 30 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи

ü  Разходи от личен характер

ü  Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Полетно разписание:

LY 552

София

10:55

Тел Авив

13:30

LY 551

Тел Авив

07:15

София

10:00

 

Условия за записване:

ü  Копие от международен паспорт

ü  Депозит от 600 лева на човек

ü  Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

 

Необходими документи:

ü  Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане

ü  За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

ü  Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

 

Срокове за анулации и неустойки:

ü  от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – такса анулация в размер на 100 лв.

ü  от 59 до 15 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 

ü  под 15 календарни дни преди датата на тръгване- 100% от общата цена на туристическия пакет

ü  Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

 

Забележка:

Ø  Цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи

Ø  Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването

Ø  Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.

Ø  При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

Ø  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1957013150000841600 на ЗАД „Армеец”