Почивки Португалия

Вашата оценка
Почивка на остров Мадейра от Барселона
Португалия
Маршрут:
Барселона - о.Мадейра - Барселона

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 599 €
Програма

Остров МАДЕЙРА - „Островът на цветята”

САМОЛЕТНА ПОЧИВКА

всеки вторник от 02.07 до 10.09.2019

8 дни / 7 нощувки 

Цени от:  599

 

Остров Мадейра – райско кътче, където ще пожелаете да останете завинаги.. Естествената му красота, субтропичния климат, прочутото вино с едноименната марка „Мадейра”, уникалната флора и фауна ще Ви пленят!
Той е идеалното място за тези, които обичат спокойствието и тишината, и по-специално любителите на природата.

 

Програма:


1-ви ден: (вторник) Барселона-Фуншал

Полет  на АК „Air Nostum ( разписанията на полетите ще намерите в долната част на програмата ). Пристигане на летище Фуншал, Мадейра и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: (сряда) Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения, разходка, пазаруване и свободно опознаване на острова.

3-ти ден: (четвъртък) Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения, разходка, пазаруване и свободно опознаване на острова. Полудневна екскурзия на Фуншал и Монте – цена на човек 35 евро / 68 лева.

Днес ще опознаем столицата на Мадейра – Фуншал. Сгушен между планини и хълмове, модерен и същевременно космополитен, градът е известен е със своите първокласни ресторанти, забележителни четири и пет звездни хотели и прекрасен климат през цялата година. Ще посетим известната градина „Санта Катарина”, пазара, както и старата катедрала от 15-и век. Накрая ще изкачите стълбище, което води до църквата „Lady of the Monte”. Вътре ще имате възможността да разгледате позлатените скулптури и дърворезбата от 17 и 18 век. Император Карл I - последният монарх на Австро-Унгарската империя, е бил на заточение в Мадейра през 1921г. и е погребан в параклис до църквата. Идеалният начин да се слезне до долу по стръмните улици, водещи до центъра на Фуншал е да преживеете друг вид транспорт - не толкова модерен, но изключително атрактивен... прочутата дълга шейна ( опционално ). Екскурзията завършва с посещение на винарна, където може да дегустирате прочутите местни вина. 

4-ти ден: (петък) Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия - Порто Мониз/ целодневна екскурзия - цена на човек: 58 евро / 113 лева

Отпътуване за западната част на острова и посещение на типичното рибарско градче Cabo Girao, разположен на второто по височина пристанище в Европа и живописното селце Ribeira Brava. Продължаваме пътуването си към Ponta do Sol y Calheta, по крайбрежието на север до Порто Мониз. Кратка почивка за обяд (включена в цената). По пътя обратно преминаваме през гора с редки растителни видове до Laurisilva. Кратка спирка в Encumeada, където можем да се насладим на страхотни гледки на двете страни на острова. Нощувка.

5-ти ден: (събота) Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия – Сантана/целодневна екскурзия - цена на човек: 58 евро / 113 лева

Отпътуване за Камача, известен с местното си производство на плетени кошници и в непосредствена близост до Pico do Arieiro, вторият по височина връх на острова, (1, 818м.), от където можете да се насладите на страхотна планинска гледка. Спускане към Ribeiro Frio и посещение на развъдник за пъстърва. Отпътуване по посока Faial. Кратка почивка за обяд (включен в цената). Продължаваме към Сантана, известен със своите къщи със сламени покриви. Обратно към Фуншал, спирка в Портела (на 670м.), където се разделят северната част на острова и остров Порто Санто. Преминаване през Мачико, първата столица на Мадейра, където първите откриватели на острова акостират на острова през 1420г. Нощувка.

6-ти ден: (неделя) Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или възможност за допълнителна екскурзия.

Традиционна вечеря - цена на човек: 48 евро / 94 лева

Усетете атмосферата на типична вечеря в Мадейра и се насладете на богатата кухня и традиции на острова. Менюто се състои от типичните за острова: печено месо, царевица, сладки картофи и салата, както и специалитети от различните области. По време на вечерята, ще можете и да чуете местни изпълнители на традиционният фолклор на острова. Нощувка.

7-ти ден: (понеделник) Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия - Джип сафари/ полудневна екскурзия - цена на човек: цена на човек: 48 евро / 94 лева

Напускаме Фуншал и се отправяме в посока Estreito de Camara de Lobos, където преди да се отправим по маршрута, правим спирка по пешеходната пътека la Levada Del Norte, по която се откривастрахотнагледка над Фуншал. Продължителност около 1ч. 30 мин., по времето на които имате възможност да се насладите на чудесните гледки, които се откриват и гористите райони, покрайкоито се преминава. По пътя обратно преминаваме през долината Serra d`Agua, която е във терасовиден стил. Преди да се върнем в хотела, отделяме малко време на това да се насладим на чаша Понча, традиционна напитка за Мадейра. Нощувка.

8-ми ден: (вторник) Фуншал - Барселона

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летище Фуншал. за полет до Барселона .

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

 

ХОТЕЛИ, ПАКЕТНИ ЦЕНИ, ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

Хотели/Периоди

Цени за дати на заминаване  : 02.07 и 03.09,

Цени за дати на заминаване  : 09.07, 16.07, 23.07, 30.07

Цени за дати на заминаване  06.08, 13.08, 20.08, 27.08

Hotel Dorisol Chain 3* / BB

599 € / 1172 Лева

720 € /1408 Лева

770 € / 1506 Лева

Jardins Da Ajuda 4* Suite Hotel / BB

599 € / 1172 Лева

695 € /1359 Лева

765 € /1496 Лева

The Lince Madeira 4* / BB

675 € /1320 Лева

795 € / 1555 Лева

859 € /1680 Лева

Enotel Quinta do Sol 4* / Adults only / HB

740 € / 1447 Лева

860 € / 1682 Лева

940 € / 1838 Лева

Terrace Mar Hotel 4* / BB

629 € / 1230 Лева

749 € / 1465 Лева

839 € / 1641 Лева

Hotel Four Views Baia 4*+ /Препоръчан / BB

715 € / 1398 Лева

835 € / 1633 Лева

895 € / 1750 Лева

Melia Madeira Mare 5* / HB

929 € / 1817 Лева

1049 € / 2052 Лева

1170 € / 2288 Лева

Пакетните цени по програмата включват:

ü  Самолетен билет  Барселона – Фуншал – Барселона с полет на АК “Air Nostrum” с включени летищни такси;

ü  7 нощувки в избрания хотел на човек в двойна стая;

ü  Трансфери летище Фуншал – хотел Мадейра – летище Фуншал;

ü  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро; 

Цените не включват:

ü  Самолетен билет по отсечката София – Барселона – София;

ü  Нощувки в Барселона, ако се налагат такива

ü  Входни такси за музеи и забележителности, неупоменати в програмата;

ü  Допълнителни екскурзии;

ü  Разходи от лично естество;

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване” 

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ :

Полет 1

   AIR NOSTRUM  Барселона 09:00 – Фуншал 11:00

   AIR NOSTRUM   Фуншал 11:40 - Барселона 15:40

Полет 2

AIR NOSTRUM  Барселона 16:20 – Фуншал 18:20

AIR NOSTRUM   Фуншал 19:00 - Барселона 23:00

*В обявените дати на заминаване ще се изпълняват по 2 полета на ден. При наличие на места в двата полета, може да се избира при сключване на договор между Полет 1 и Полет 2. 

  Забележки:

ü  Туроператорът може да предложи билет за отсечката София – Барселона – София.

ü  Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно. Точните дни на провеждане на екскурзиите могат да претърпят промени, за които ще бъдете информирани при пристигането на острова.

ü  Екскурзиите се провеждат на английски език и испански. Няма минимум брой туристи за осъществяване на екскурзията.

ü  Възможна е промяна в часовете на полета, както и въвеждане на такса гориво при промяна цената на горивата! 

Начин на плащане:

50 % депозит при резервация, доплащане 30 дни преди отпътуване. 

Срокове за анулации и неустойки:

ü  До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

ü  От 59 работни дни до 40 дни – депозита

ü  От 30 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на заминаване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Португалия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване. За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7121810000006 на ЗАД „Асет Иншурънс