Почивка на остров Занзибар от My Way Travel

Вашата оценка
Neptune Pwani Beach Resort 5* All Inclusive
Танзания
Маршрут:
София - о.Занзибар - София

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2228 €
Програма

Ден 1 София

Сборен пункт на летище София. Полет за Занзибар през транзитно летище.

 

Ден 2 Занзибар

Кацане в Занзибар Посрещане от фирмата - партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка.

Нощувка.

 

Ден 3 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.

 

ОПЦИЯ: Обиколка на историческия град Stone Town.

Тричасовата обиколка на историческия стар град Stone Town започва с колоритния пазар на Занзибар и забързаните местни хора, продаващи пресни зеленчуци и кошници с екзотични тропически плодове. Това е мястото, където ще почувствате многообразието от култури в съчетание с тежките аромати на билки и подправки. Оттук ще се отправите към Англиканската катедрала, построена от епископ Стриърс през 1874 г. на мястото на бившия пазар за роби. Ще видите мястото, където са държали робите преди да бъдат продадени на търг. Следващата спирка е Националният музей на Занзибар, наречен Peace Memorial Museum, Британския клуб и старата крепост. Ще продължите с пешеходна разходка из тесните улички на Stone Town.

Нощувка.

 

Ден 4 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.

 

ОПЦИЯ: Морско сафари.

Морското приключение, за което ще говорите дълго и никога няма да забравите! По време на целодневната екскурзия, която започва от рибарското селище Fumba, ще се запознаете с чудесата на Индийския океан на борда на традиционни плоскодънни лодки, ръчно изработени от африканска махагон по най-високи стандарти.

Ще видите най-зашеметяващите природни творения, а именно двете девствени плитчини от мек бял пясък, издигащи се над тюркоазено синьо на Индийския океан. Ще имате възможност за шнорхелинг и над коралов риф, след което  ще опитате свежи кокосови орехи и разхладителни напитки. Екскурзията включва обяд – традиционно барбекю с риба и морски деликатеси с дегустация на различни тропически плодове, ликьор Амарула и кафе. Остатъка от следобеда ще прекарате на втората  пясъчна плитчина, плувайки с традиционно Ngalawa кану,  опознавайки мангровите гори и древното дърво баобаб. 

Нощувка.

 

Ден 5 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и екскурзии.

 

ОПЦИЯ: Екскурзия до гората Йозани.

Предлагаме ви възможност с местен екскурзовод  да се разходите до гората Йозани - единствената останала естествена растителност на острова, дом на разнообразни видове от флората и фауната. Обитавана е от над 50 вида пеперуди и 40 вида птици, червената колобус маймуна, кадифени котки, змии, мангрови гори, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и треви. Това е уникална възможност да направите снимки и видеоклипове с видове, срещани  единствено в Занзибар.

Нощувка.

 

Ден 6 - 8 Занзибар

Закуска. Свободно време за разходка, плаж или водни спортове.

 

ОПЦИЯ: Spice Tour – полудневна екскузия

Четири часовата обиколка започва от двореца Кибвени през Kidichi - това са персийските бани, построени от султан Сеид за съпругата му. Следваща спирка е ферма за подправка – Кизимбани. Тук ще имате възможност да видите,да докоснете и да усетите мириса на плодове и подправки, които никога не сте виждали в супермаркета - карамфил, звезден плод, мандаринови дървета, лимонова трева, манго и "червилово дърво”. Може също да си купите местни парфюми и масла. След обиколката - трансфер до хотела.

 

Ден 9 Занзибар

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище и полет за София през транзитно летище.

 

Ден 10 София

Кацане в София.

 

Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*

https://www.neptunehotels.com/en/hotels/neptune-pwani-beach-resort-spa

Хотелски комплекс Neptune Pwani Beach Resort & Spa се намира в Kiwengwa, на северозападния полуостров на Занзибар. Той предлага два басейна с прясна вода и тропическа градина.

 

Всички климатизирани стаи са с традиционен занзибарски интериор и разполагат с обзаведен балкон, самостоятелна баня с душ и плоскоекранен телевизор. Във всички стаи и общи части има безплатен Wi-Fi достъп.

 

Earth & Rain Spa предлага сауна, парна баня, басейн, масажи и козметични услуги.

Хотелският комплекс Neptune Pwani предлага 6 ресторанта, в които се сервират местни ястия, морски дарове и индийски храни. Има и три бара.

 

Международно летище Занзибар е на 52 километра, а Каменният град е на 45 километра.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НА БАЗА ОЛ ИНКЛУЗИВ, СЕЗОН 2022

Период

Deluxe Garden 

Deluxe Sea Side 

10.01-31.01.2022

2566 евро/5018 лева

2733 евро/5345 лева

01.02-28.02.2022

2566 евро/5018 лева

2733 евро/5345 лева

01.03-31.03.2022

2566 евро/5018 лева

2733 евро/5345 лева

01.07-31.07.2022

2446 евро/4784 лева

2613 евро/5110 лева

01.08-31.08.2022

2446 евро/4784 лева

2613 евро/5110 лева

01.09-30.09.2022

2228 евро/4357 лева

2392 евро/4678 лева

01.10-31.10.2022

2228 евро/4357 лева

2392 евро/4678 лева

 

Цените включват:

ü  Самолетен билет – София – Занзибар – София 

ü  7 нощувки All Inclusive в Deluxe Garden или в Deluxe Sea Side

ü  Трансфер летище – хотел – летище на Занзибар 

ü  Медицинска Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 Евро, покриваща Ковид 19

 

Цените не включват:

ü  Разходи от личен характер

ü  Допълнителни екскурзии по време на престоя

ü  Виза за Танзания (визата се плаща и получава на място): 50 щатски долара

ü  Застраховка отмяна на пътуване

 

Забележки:

ü  Цената на пътуването подлежи на препотвърждение към момента на резервация

ü  Минимален брой нощувки - няма.

ü  Офертата не е обвързана с набиране на минимален брой участници. Почивката се предлага за индивидуални туристи. Цената може да се калкулира и за различен брой нощувки.

ü  Цените са калкулирани за дата с най-ниска цена за хотелско настаняване и най-ниска тарифа на самолетните билети. My Way Travel не носи отговорност при промяна на цени и полети на авиокомпанията и туроператорите.

ü  Плащанията се извършват в български лева по банков път или в офиса на туристическата агенция. Началната сума и остатъка се определя в зависимост от изполвания туроператор и авиокомпанията-превозвач.

* За пътуването туристите трябва да имат валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на заминаване). В зависимост от дестинацията, при изготвяне на всяка индивидуална оферта, Ви информираме и за конкретния визов режим на съответната държава, както и за изискването за задължителна имунизация и ваксинация, ако се налага такава.

* My Way Travel препоръчва предварително сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги.