Почивка на остров Занзибар от My Way Travel

Вашата оценка
DoubleTree Resort by Hilton Zanzibar 4*
Танзания
Маршрут:
София - о.Занзибар - София

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 1486 €
Програма

Ден 1 София

Сборен пункт на летище София. Полет за Занзибар през транзитно летище.

 

Ден 2 Занзибар

Кацане в Занзибар. Посрещане от фирмата - партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка.

Нощувка.

 

Ден 3 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.

 

ОПЦИЯ: Обиколка на историческия град Stone Town.

Тричасовата обиколка на историческия стар град Stone Town започва с колоритния пазар на Занзибар и забързаните местни хора, продаващи пресни зеленчуци и кошници с екзотични тропически плодове. Това е мястото, където ще почувствате многообразието от култури в съчетание с тежките аромати на билки и подправки. Оттук ще се отправите към Англиканската катедрала, построена от епископ Стриърс през 1874 г. на мястото на бившия пазар за роби. Ще видите мястото, където са държали робите преди да бъдат продадени на търг. Следващата спирка е Националният музей на Занзибар, наречен Peace Memorial Museum, Британския клуб и старата крепост. Ще продължите с пешеходна разходка из тесните улички на Stone Town.

Нощувка.

 

Ден 4 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.

 

ОПЦИЯ: Морско сафари.

Морското приключение, за което ще говорите дълго и никога няма да забравите! По време на целодневната екскурзия, която започва от рибарското селище Fumba, ще се запознаете с чудесата на Индийския океан на борда на традиционни плоскодънни лодки, ръчно изработени от африканска махагон по най-високи стандарти. Ще видите най-зашеметяващите природни творения, а именно двете девствени плитчини от мек бял пясък, издигащи се над тюркоазено синьо на Индийския океан. Ще имате възможност за шнорхелинг и над коралов риф, след което  ще опитате свежи кокосови орехи и разхладителни напитки. Екскурзията включва обяд – традиционно барбекю с риба и морски деликатеси с дегустация на различни тропически плодове, ликьор Амарула и кафе. Остатъка от следобеда ще прекарате на втората  пясъчна плитчина, плувайки с традиционно Ngalawa кану,  опознавайки мангровите гори и древното дърво баобаб. 

Нощувка.

 

Ден 5 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и екскурзии.

 

ОПЦИЯ: Екскурзия до гората Йозани.

Предлагаме ви възможност с местен екскурзовод  да се разходите до гората Йозани - единствената останала естествена растителност на острова, дом на разнообразни видове от флората и фауната. Обитавана е от над 50 вида пеперуди и 40 вида птици, червената колобус маймуна, кадифени котки, змии, мангрови гори, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и треви. Това е уникална възможност да направите снимки и видеоклипове с видове, срещани  единствено в Занзибар.

Нощувка.

 

Ден 6 - 8 Занзибар

Закуска. Свободно време за разходка, плаж или водни спортове.

 

ОПЦИЯ: Spice Tour – полудневна екскузия

Четири часовата обиколка започва от двореца Кибвени през Kidichi - това са персийските бани, построени от султан Сеид за съпругата му. Следваща спирка е ферма за подправка – Кизимбани. Тук ще имате възможност да видите,да докоснете и да усетите мириса на плодове и подправки, които никога не сте виждали в супермаркета - карамфил, звезден плод, мандаринови дървета, лимонова трева, манго и "червилово дърво”. Може също да си купите местни парфюми и масла. След обиколката - трансфер до хотела.

 

Ден 9 Занзибар

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище и полет за София през транзитно летище.

 

Ден 10 София

Кацане в София.

 

DoubleTree Resort by Hilton Zanzibar 4*

https://doubletree3.hilton.com/en/hotels/tanzania/doubletree-resort

 

Местоположение: Този хотелски комплекс от веригата DoubleTree се намира на плаж с бял пясък в северния край на Занзибар.Той предлага луксозни стаи с океански изглед. Сред тропическите градини в комплекса има открит басейн и бар. DoubleTree Resort by Hilton Zanzibar - Nungwi е на 5 минути пеша от центъра на селището Nungwi. 


Стаи: Всички стаи са климатизирани и разполагат с плоскоекранен телевизор със сателитни програми. Леглата са с мрежи против комари, а самостоятелните бани разполагат с безплатни тоалетни принадлежности. Осигурен е безплатен Wi-Fi.


Услуги: Сутрин на плажа има упражнения по йога. Могат да се организират също козметични и релаксиращи процедури. Освен това се предлагат риболов и гмуркане с шнорхел и акваланг. 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ, СЕЗОН 2020/2021

Период

Double Garden View

01.11-20.12

1603 евро/3135 лева

10.01-28.02.2021

1661 евро/3249 лева

01.03-31.03.2021

1611 евро/3151 лева

01.04-30.04.2021

1540 евро/3012 лева

01.05-31.05.2021

1486 евро/2906 лева

01.06-30.06.2021

1510 евро/2953 лева

01.07-31.07.2021

1641 евро/3210 лева

01.08-31.08.2021

1796 евро/3514 лева

01.09-30.09.2021

1610 евро/3149 лева

 

 

Цената включва:

ü  самолетeн билет София - Занзибар – София с включени летищни такси, през транзитно летище

ü  7 нощувки със закуски и вечери в Double Garden View

ü  трансфери летище – хотел – летище на Занзибар;

ü  медицинска застраховка  с покритие 10 000 Евро

Цената не включва:

ü  лични разходи

ü  екскурзии по желание на острова

ü  виза за Танзания (визата се плаща и получава на място): 50 щатски долара

ü  застраховка отмяна на пътуване

Начин на плащане:

ü  Цените са платими в лева, в брой или по банков път

ü  Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване (или повече -според условията на офертата).

ü  Срокът за доплащане се определя в зависимост от избрания хотел и периода до началото на пътуването.

ü  Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

ü  До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета

ü  От 59 до 31 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (взависимост кое е повече)

ü  От 30 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

ЗАБЕЛЕЖКА: Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.

ЗАБЕЛЕЖКА: Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.

ЗАБЕЛЕЖКА: Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.

 

* За пътуването туристите трябва да имат валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на заминаване). В зависимост от дестинацията, при изготвяне на всяка индивидуална оферта, Ви информираме и за конкретния визов режим на съответната държава, както и за изискването за задължителна имунизация и ваксинация, ако се налага такава.

 

* My Way Travel препоръчва предварително сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" при всяка Ваша резервация, в случай на възникване на непредвидени обстоятелства и невъзможност за ползване на заявените от Вас услуги.