Пътуване до Сингапур

Вашата оценка

ТОП Атракции за деца в Сингапур

 

Когато си помислиш за Сингапур, пред очите ти изникват огромни булеварди, високи небостъргачи, силно развита икономика и смесица от различни култури. Този чуден малък град – държава, предлага изключителни забавление, както са големи така и за най-малките пътешественици.

Ето и някои от най-интересните атракции за деца в Сингапур, които ще ви вдъхновят за следващата ви семейна почивка.

Градините край залива (Gardens by the Bay) - едно съвременно чудо и истински градски оазис вече приема своите първи посетители. Става въпрос за "Градините до залива" в Сингапур – със сигурност най-прекрасният пейзаж, който може да бъде видян на бреговата линия на мегаполиса.
В градините има 18 еко дървета с височина от 25 до 50 метра, които са част от мултимилионен проект за изкуствена гора, която ще генерира слънчева енергия, ще събира дъждовна вода и ще охлажда сградите в района. Около техните стоманени структури растат различни тропически цветя и увивни растения.
Две 42-метрови конструкции в плантацията са свързани със 128-метрова алея (
The sky walk) помежду си, за да се даде възможност на посетителите да получат различни гледни точки на комплекса. Всред разкошните кътчета с оранжерии, езера, волиери, гигантски, светещи изкуствени дървета, по които живеят повече от 100 000 вида истински растения, са разположени зони за интерактивни игри, водни забавления и кът за най-малките – “детската градина на Далечния Изток”. Някои от най-интересните за хлапетата съоръжения са рибният фонтан с интерактивен декор под формата на водни тунели; дървесните къщи; сензорните водни съоръжения, които улавят движенията на децата, за да изригнат водните струи спрямо тях. Образователните програми провокират любопитството на малчуганите и им позволяват да учат, докато играят.

 

Остров  Сентоса е изкуствен остров, построен за забавление и отдих. Многобройните атракции, предлагани в Sentosa, включват екстензивния Resorts World, Universal Studio, Тайгър Скай Тауър, Сингапурската пеперуда и насекомото царство и една от най-големите колекции от водни животни в света, SEA Aquarium, всички от които продължават да привличат повторение посетители от цяла Азия. Ето какво можете да правите, видите и преживеете на остров Сентоса в Сингапур.

Тропически SEA Aquarium – един от най-големите в Азия, ще ви позволи да се разходите в тунели, заобиколени от всички страни с акули, делфини, цветни рибки и други морски обитатели. Гигантският аквариум ви предлага да се запознаете с над 800 вида риби, морски и подводни същества. В галериите с огромни витрини, разположени под водата, можете да ги разглеждате на спокойствие, докато те разглеждат вас. Групирани са в 10 зони с 49 местообитания, като Бенгалския залив, протока Малака, големите езера в Източна Африка и други. Най-богат е аквариумът с морски и подводни животни от открития океан.

Можете да обикаляте с екскурзовод или просто да седите и да се вглеждате в съществата срещу ви. За децата има и допълнителни забавления, като “подводни пещери”, в които могат да пропълзят и да наблюдават още по-отблизо змиорките например.

Лагуната на делфините Dolphin Lagoon – ако сте в настроение за розови делфини, които правят номера, посетете шоуто им. Влиза се с билета от океанариума.

 

Аквапарк Adventure Cove – много и бързи водни пързалки и всякакви други водни забавления, плюс среща с водни обитатели. Всеки друг аквапарк бледнее пред него. В аквапарка “Приключенският залив” (Adventure Cove Waterpark) ви очакват високоскоростни водни пързалки, приключения с акули, подводни лабиринти, от които можете да се измъкнете по въжена линия, яздене на водно торнадо, гмуркано с шнорхел в риф с 20 000 тропически риби. Приключенският залив, мързеливата река, местенцата за каране на сърф и за изучаване на подводния свят – децата искат да видят и пробват всичко, а вие дори няма да усетите как сте се увлекли заедно с тях.

Юнивърсъл Студиос (Universal Studios) е тематичен парк, разположен в Resorts World Sentosa на остров Сентоса , Сингапур . Изграждането на тематичния парк и останалата част на курорта стартира на 19 април 2007 г. Това е вторият тематичен парк "Universal Studios", който се открива в Азия (Япония е първият) и първият в Югоизточна Азия . Официалните планове за парка бяха разкрити пред обществеността, когато Universal Studios Singapore пусна на обществеността паркова карта на 20 октомври 2009 г. Universal Studios Singapore оттогава привлече повече от 2 милиона посетители в рамките на 9 месеца от откриването си.

Universal Parks & Resorts предлага парка като "единствен по рода си тематичен парк в Азия" и обещава, че паркът ще бъде единственият по рода си в Югоизточна Азия през следващите 30 години.

Комплексът е разделен на зони – Холивуд, Ню Йорк, Сай-фай сити, Древен Египет, Джурасик парк, Мадагаскар. Фантастични битки, пътешествия из древен Египет и срещи с оживели мумии, симулатор на ураган, 4D приключение с Шрек в Далечното царство – тук всички ще се забавлявате до пълно изтощение. Веднага след това може да се подкрепите с нещо вкусно в тематичните ресторанти.

Виенското колело в Сингапур

Това е гигантско виенско колело (Singapore Flyer), което освен невероятни гледки, предлага и куп щури атракции. То се издига на 165 метра над земята и всяка от капсулите му побира 28 пътника. В комплекса са разположени множество интересни ресторанти, кафенета, магазини и най-примамливото за вас и за децата – 7 галерии с интерактивни забавления!

Можете да видите невероятни 360° гледки от цял свят и да се запознаете с историята на Сингапур чрез специални мултимедийни екрани. Flyer герой ще ви разкаже повече за механиката на виенското колело, на избран от вас език, с помощта на триизмерни изображения и интерактивни екрани. Ще ви се завърти главата от видеата в залата The Dreamscape, ще пътувате с машина на времето и ще разберете за какво мечтаят хората в Сингапур, като надникнете в дупките на сънищата.

 

Ботаническата градина в Сингапур (Singapore Botanic Garden) има над 150 годишна история и е единствената тропическа ботаническа градина, включена в списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Носител е на куп туристически награди, включително и за най-атрактивен парк в Азия (Asia). 

Националната Градина на Орхидеите се намира в ботаническата градина в Сингапур (намираща се на най-високия хълм), отворена е на 20 Октомври 1995 година. Градината е дом на 60 хиляди орхидеи и над 400 различни подправки. Концепцията е показването на растения в четири отделни зони: пролетна- тук преобладават ярки цветове (жълто и кремаво), лятна- с тонове на силни червени и розови цветове, есенна – зрели оттенъци и зимна зона – бели и прохладно синьо. 

 

Зоологическата градина в Сингапур - Сигурно не сте виждали такъв зоопарк. В него има над 315 вида животни, доста от тях застрашени видове, и ви се струва, че всички те се разхождат свободно в естествената си среда. И донякъде е така. Животните обитават уж свободни пространства, но от посетителите ги разделят скрити бариери, ровове, стъкло. Целта е да се пресъздаде естествената им среда, за да се чувстват максимално добре, а посетителите да имат усещането за разходка из дивата природа.

Зоологическата градина в Сингапур (Singapore Zoo) е доста голяма, така че за разходка из нея може да се наемат коне, понита, лодки, да се качите на влакче.

Среднощно сафари

Това е първата нощна зоологическа градина (Night Safari) в света и не бива да я пропускате. Намира се близо до зоологическата градина и в момента в нея живеят повече от 130 вида животни, почти половината от които – застрашени видове. Тя е разделена на 7 географски зони. Осветлението е направено така, че да прилича на малко по-ярка светлина от пълна луна. Те не се дразнят, а вие ги виждате спокойно. Клетки, в обичайния смисъл на думата, няма. Загражденията са скрити и всичко наподобява максимално естествената среда на животните.

Из влажната тропическа гора, в която е разположена нощната зоологическа градина, може да се разхождате пеша или с влакче. И за вас, и за децата ще е интересно да посетите някое от нощните събития – племенни танции, демонстрации на пожар, нощното шоу, посветено на животните.

Музеят на мадам Тюсо (Madame Tussauds) предлага обичайното – експозиция от восъчни фигури на звезди и известни личности. В сингапурската изложба влизат фигури на Кати Пери, Лейди Гага, Анджелина Джоли, Дейвид Бекъм, Майкъл Джексън, Елвис Пресли, Мадона и още куп световни и сингапурски знаменитости. Проверете и текущите активности и събития на музея.

Свържете се с нас, ще организираме пътуването ви, ще изготвим програма, съобразена с интересите ви, ще се погрижим за всичко – от самолетните билети и настаняването, до резервациите за ресторант и билетите за атракции. За вас остава да се забавлявате.

Очакваме вашите запитвания за програма по ваш вкус на телефон: 00359 877 995 633 или e-mail: office@mywaytravel.bg.