Индия и Непал с полет над Еверест

Вашата оценка
Индия и Непал с полет над Еверест
Непал
Маршрут:
София - Катманду - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - София

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 3055 лв.
Програма

ДЕН  1 /28.04.2017г.

Среща на летище София в 11:00 за полет до Катманду в 13.20ч.

ДЕН  2 /29.04.2017г. Катманду

Кацане на летище Катманду рано сутринта. Закуска в местен ресторант.

Оставяме багажа в хотелa и се отправяме на тур из Непалската столица. Днес ще посетим площад Дурбар, място където от векове са живели управляващите династии на Непал, запазило своята средновековка атмосфера, включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще посетим Храмa Махендра Нат – пагода с артистична красота и двоен стъпаловиден бронзов покрив, разположена в двор с множество ступи и статуи. Няма да пропуснем храмa на Кумари – храмът на живата богиня Кумари, с неговите щедро резбовани дървени балкони. Той е построен от последния цар на династията Мала.

Продължаваме към Катмандап, построен от цар Лакшими Нарсинга Мала, в началото на 16 век. Вярва се, че целият храм е изграден от дървесината на едно единствено дърво.

Обиколката продължава с разглеждането на една от двете древни будистки ступи в Непал – Сваямбунат (ЮНЕСКО), наречена още „Храма на маймуните“, заради многото маймуни живеещи в и около храма. Това е един от най-впечатляващите храмове на Буда, с възраст над 2000 г. Разположен е на хълм с височина 77м, от където се разкрива невероятна гледка към Катманду и Хималаите. Връщане в хотела. Вечеря и Нощувка.

ДЕН  3 /30.04.2017г.Катманду - Патан

Закуска в хотела. Сутринта ще посетим храмa Пашупатинат, разположен на бреговете на р. Багмати, отличаващ се със своите сребърни врати и златен покрив. Една от най-известните ступи в Непал е храмът Боднат, построен през V век, античният храм е един от най-големите в света.

Следобед ще отпътуваме за Патан – един от трите кралски града в долината, който се намира на около 5 км южно от Катманду, на южния бряг на река Багмати. Патан е център на будистката и индуската култура.

Градът е пълен с религиозно изкуство, храмове и манастири. Това е град на будистки паметници, индуски храмове и фини дърворезби. Лалитпур е името на този град, който означава „град на красотата". Градът е известен като рай на изящните изкуства. Един забележителен паметник тук е Храм от 17 век, посветен на индуския Бог Кришна - Кришна Мандир, изграден изцяло от камък с редки каменни резби по стените, изобразяващи епични войни от Рамаяна и Махабхарата. Ще посетим също пагодата на Локешвар, построена през 12 век от цар Баскар Варма.

Връщане в Катманду. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН  4 /01.05.2017г.Еверест -  Бхактапур

Днес ще се срещнем с най-високия връх на Земята – Еверест. На непалски „Сагарматха“ името му означава „Високо в небесата“. Другото му име „Джомолунгма“ идва от тибетски и означава „Богинята-майка на света“. Върхът е наречен на полковник Джордж Еверест- директор на Индийската топографска служба, заемал този пост през 1830 – 1843 г. 

Рано сутринта ще имаме възможност на се доближим до най-високата точка на Земята, чрез едночасов панорамен полет над Хималаите. ( по желание срещу допълнително заплащане).

След полета ще се върнем за закуска в хотела.

Днес ще посетим Бхактапур. Градът е бил център на княжество Бхактапур, второто по големина от трите разположени в долината и заедно с другите две — най-голямото Катманду и най-малкото Патан — фактически са формирали Непал.

Ще посетим централния площад с неговите забележителности: Лъвската порта, Статуята на цар Бупатиндра Малла, Храмът Батсала, световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. Връщане в хотела. Вечеря и Нощувка.

ДЕН  5 /02.05.2017г.Катманду – Делхи

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Делхи в 09.50ч. Пристигаме в Делхи в 11.20. Днес ни предстои панорамен тур из индийската столица. Ще видим Президентския дворец, Парламента, Индийската Порта – мемориален паметник от Първата Световна Война, Гробницата Хумаюн – предшественик на Тадж Махал. Продължаваме към Червената крепост, с нейните величествени укрепления, Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия; Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди; разходка с рикша из старата част на града; Кутуб Минар – кула от 12 век, извисяваща се до 73 м. височина, посещение на старите пазари за сребро и подправки в Делхи.

Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН  6 03.05.2017г.Делхи – Агра 230 км

Закуска в хотела. Днес се отправяме към Агра. Пристигане в града около обяд.

Посещение на Тадж Махал и крепостта Агра. Крепостта Агра или Червената крепост е под защитата на ЮНЕСКО. Тя се намира на около 2.5 км от своя по-голям брат Тадж Махал.

По-късно ще посетим фабрика за мрамор, за да видим старата техника за изработка на фигури от мрамор. Настаняване в хотела.

Тази вечер ще имаме възможност да се насладим на спектакъла “Mahabbat the Taj” в културния център на Агра. В него участват над 70 артиста. Спектакълът представлява уникално звуково и светлинно шоу, пресъздаващо историята на Шах Джахан и неговата съпруга Мумтаз Махал (по желание, срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

ДЕН  7 / 04.05.2017г. Агра – Джайпур 230 км

Закуска в хотела. Днес се отправяме към Джайпур. По пътя ще посетим Фатехпур Сикри – града на победата.  Това е старинен архитектурен комплекс, който свидетелства за културата на индийската цивилизация през 16 век. Фатехпур Сикри е уникален пример за архитектурни ансамбли от най-високо качество на строителството в Индия. Комплексът е разположен само на около 40 км западно от Агра.

Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН  8/ 05.05.2017г. Джайпур

Закуска в хотела. Днес ще посетим Хава Маха - Двореца на ветровете – построен през 1799 г. от Махарджа Савай Пратап Сингх. Дворецът има пирамидална конструкция с 953 прозореца. Крепостта Амбър – построена в началото на 17 век. Изкачване със слонове до върха на крепостта (по възможност. Ако това не е възможно, се използват джипове). Разходка из залите на крепостта, много от които има красиви картини по стените. Ще минем покрай Джал Махал, лятна резиденция на кралското семейство, продължаваме към Обсерваторията Джантар Мантар -  монумент от 18 век. Обиколката ни завършва с посещение на Градския дворец.

ДЕН  9 /06.05.2017г. Джайпур – Делхи

Закуска в хотела, малко свободно време за пазаруване. Отпътуване за Делхи.

Пристигане вечерта. Настаняване, вечеря и нощувка.

ДЕН  10 /07.05.2017г.Делхи - София

Ранен полет с Турски авиолинии от Делхи за София, през Истанбул.

Свободно време в Истанбул, около 9 часа. Възможност за посещение на аквариума "Turkuazоо Sea Life" и шопинг в района или време за чаша турско кафе в центъра на града.

В 19:25ч.  полет за София. Кацане на летище София в 20.45ч.

Цената включва:

Ø  Самолетен билет София – Истанбул – Катманду – Делхи – София с Турски Авиолинии, с включен багаж 30 кг.

Ø  Самолетен билет Катманду – Делхи  (допустим багаж 20кг)

Ø  Закуска в местен ресторант/хотела, първата сутрин, веднага след пристигане

Ø  3 нощувки със закуски и вечери в Катманду

Ø  2 нощувки със закуски и вечери в Делхи

Ø  2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур

Ø  1 нощувка със закуска и вечеря в Агра

Ø  Всички трансфери описани в програмата

Ø  Обзорен тур из Катманду с местен екскурзовод

Ø  Посещение на Патан с местен екскурзовод

Ø  Посещение на Бхактапур с местен екскурзовод

Ø  Панорамна обиколка на Делхи

Ø Танцов спектакъл в Агра „Mahabbat the Taj 

       Изкачване на крепостта Амбър със слонове

Ø  Екскурзовод от местния партньор по време на цялото пътуване

Ø  Водач от България, при група над 15 човека

Ø  Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро, за лица до 65г.

Цената не включва:

Ø  Доплащане за единична стая – 220 Евро

Ø  Едночасов полет над Еверест – 220 Евро, с включен двупосочен трансфер до летището. Полетът се извършва с 36 местен самолет, с гарантирано място до прозореца. Изисква се предварително заплащане и резервация.

Ø  Виза за Непал – 25 USD, издава се  и се заплаща на място

Ø  Виза за Индия – 105 лв. заплаща се предварително 

Ø  Бакшиши - 40 USD заплащат се предварително

       Застраховка „Отмяна на пътуване“ – варира между 1,5 и 3% от общата стойност на пътуването.

Ø  Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г.

Необходими документи:

Ø  Международен паспорт с валидност 6 месеца напред

Ø  Виза за Индия

Българските граждани е необходимо преди отпътуването си за Индия да попълнят електронен визов формуляр, да предоставят валиден задграничен паспорт с минимум 2 свободни страници и 1 електронна снимка.

Ø  Виза за Непал

Издава се на летището, необходими са две снимки паспортен формат

Важно!

Ø  Цената е валидна при минимум 15 записани туриста.

Ø  Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 10:00 ч. 

Ø  Ездата на слонове в Джайпур е под контрола на местното правителство на Раджастан и може да бъде ограничена без предварително предупреждение. 

Ø  Цените са изготвени при следния валутен курс на БНБ: 1USD = 1,79 BGN. При увеличение на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената към датата на доплащане, който е 28.03.2017.  Цената би могла да бъде прекалкулирана и при съществена промяна на летищните такси по международните полети и особено Катманду – Делхи.

Ø  Полетът над Еверест е зависим от климатичните условия. Месеците април и май са с най-чисто и безоблачно небе.

Ø  Ако полетът бъде заплатен и в последствие анулиран в същата сутрин преди извършването му, се дължи неустойка в размер на 30 евро за извършените трансфери.

Примерни хотели по програмата

Катманду – Hotel “Shankar 4*/ Hotel Himalaya 4*

Делхи – Golden Tulip Hotel 4* / Africa Avenue 4*

Агра  - Howard Plaza the Fern 4*/ Mansingh Hotel 4*

Джайпур - Golden Tulip  Hotel 4*/ Mansingh Hotel 4*

 

 

 

 

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
28.04.2017 г. 3055 лв. 3449 лв.