Екскурзии Коста Рика

Вашата оценка 5 от 1 глас
Коста Рика и Никарагуа „Тропически рай между два океана"
Коста Рика
Маршрут:
Сан Хосе, Тортугеро, Аренал, Гранада, Манагуа, Тамариндо Монтеверде

Продължителност:
12 дни / 10 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 3217 €
Програма

ПРОГРАМАТА Е ИНДИВИДУАЛНА   

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ -2 МА

ДАТИ ПО ИЗБОР

 

 1-ви ден: СОФИЯ – МАДРИД–САН ХОСЕ/ Обяд и Вечеря

Заминаване от София за Сан Хосе през Мадрид. Кацане на летището в Мадрид, след което излитане за Сан Хосе и кацане в Сан Хосе.Посрещане от фирмата партньор. Днес ще опознаем столицата на Коста Рика. Ще видим красиви музей, ще научим за историята на града и ще опознаем културата на местното население. Ще преминем през парка „SabanaPark”, който е най-големия в Сан Хосе и разполага с изкуствено езеро, стрелбище и няколко спортни игрища. Ще спрем за обяд в местен ресторант, след което ще продължим към Националния театър, който се отличава с внушителната си архитектура, история и дизайн. Обиколката ни ще продължи с посещение на университета, Върховния съд и кратка разходка в централната част на града

Настаняване в хотел „San Jose Palacio”, вечеря и нощувка.

2-ри ден : Национален парк Тортугеро/ Закуска, обяд и вечеря

Закуска (студен пакет).

Днес започва приключението ни наречено Тортугеро.Национален парк Тортугуеро е най-известният в Коста Рика. Най-добрият начин да го посетите е по вода, с лодка, така ще успеете да разгледате и гнездата на костенурките които живеят тук.. Паркът е бил вулканичен остров, но сега вътрешната му част е изпълнена с планини и блатисти местности. Намерени са също зелени морски костенурки, които гнездят върху пясъка. Обилните валежи и свежият климат създават приятна атмосфера за живот в парка.

Местните животински обитатели са зелените морски костенурки, видрите, различни ракообразни животни и очилат кайман (влечуго от семейство Алигаторови). В сладководните води се срещат около 50 вида морски обитатели, някои от които са: риби, костенурки, морски крави, червена бисер маймуна, паяци и маймуни капуцин.

Пристигайки в парка ще ни посрещнат със студени плодови коктейли и вкусен обяд, след което ще се настаним в “Laguna Lodge”, за да се насладим на този следобед в паркa.Свободно време, вечеря и нощувка.

3-ти ден : Тортугеро - Аренал /Закуска, обяд и вечеря

Закуска в лоджа.

Ще бъдете приятно изненадани още от сутринта! Джунглата около Вас ще ви събуди със звуците на животните, които започват дневните си ритуали. Отпътуваме към района на Аренал, истинска наслада за любителите на дивата природа.Вулканът Аренал, разположен в Ла Фортуна, е една от емблемите на Коста Рика. С перфектна конична форма, Аренал е бил най-активния вулкан до 2010 г. Изригва за първи път през 1968 г и нанася огромни щети като разрушава град Табакон. Тогава започват да идват първите посетители за да наблюдават отдалеч как бучи земята и се спуска лава. Туризмът и атракциите в района процъфтяват. Едно от най-добрите причини да посетите Аренал (в допълнение към всички останали атракции) са невероятните горещи извори, които извират под вулкана и се подгряват от геотермалната енергия.

Вулканът Аренал в централната част на Коста Рика е известен с прекрасните пейзажни гледки, а до 2010 г. е бил смятан за най-активния вулкан в страната. Днес човек може да посети Национален парк "Вулкан Аренал", който е много подходящ за туризъм, или езеро Аренал, което предлага отлични условия за риболов, каране на лодка и уиндсърф и релаксация в горещите извори. По време на пътуването ни към Аренал ще спрем за обяд в в типичен местен ресторант в района на Гуапилес. Настаняване в хотел „Mountain Paradise”. Свободно време, вечеря и нощувка.

4-ти ден : АРЕНАЛ /Закуска и вечеря

Закуска в хотела.

Свободно време за разходка и наслаждаване на града Аренал.

Следобед ще се отправим към вулканът Аренал и „Райските извори”. Пътя ни ще определим на място в зависимост от коя страна на планината се стича лавата от върха. Ще се изкачим по хълма на планината, а по пътя ще видим впечатляващи растения, цветя и скални образувания от изсъхналата лава, както и впечатляващото езеро Аренал.Обиколката ни ще завърши с почивка около „Райските минерални извори”.Вечеря и нощувка в хотел „Mountain Paradise”

5-ти ден: АРЕНАЛ – ГРАНАДА /Закуска

Закуска в хотела.

Около 08:00 часа отпътуване за Гранада, Никарагуа.

Настаняване в хотел „Kekoldi“.

6-ти ден : ГРАНАДА/ Закуска

Закуска в хотела.

Гранада и обиколка с лодка: Гранада, основан през 1524г.отФранциско Ернандес де Кордоба. В миналото Гренада се слави като бизнес столица, както и най-голям производител на кораби от всички региони, сега Гранада гордо остава като един от най-древните градове, бижу за пътешественика. Екскурзията започва с известната камбанарияна катедралата Ла Мерсед, изввестна още като „черната катедрала“, заради обгорелите си стени по време на бунтовете;минаваме през Каса де лос Леонес, ще се разходим в манастира Сан Франциско и музея към него с големите му керамични статуетки, централния парк, известен като Колон парк, ще минем по очарователните улички на града, изпъстрени с многобройни църкви и паметници. По-късно ще се отправим към известната Жълта кабина, откъдето ще започне обиколката на островчетата на Гренада, които се простират на площ от 8,264 кв. км и наброяват 365 островчета с вулканичен произход, минавайкипо водите на езерото Никарагуа или Кокиболка. Екскурзията включва: Входа към камбанарията на катедрала Ла Мерсед, входа за музея на Сан Франциско, входа за Каса де Лос Леонес, Екскурзия до островчетата (2 часа разходка с лодка).

Завръщане в хотел „Kekoldi“ и нощувка.

7-ми ден : Масая – Манагуа/ Закуска

Закуска в хотела.

Масая:Днес денят ще започне с екскурзия до Масая. Тук ще откриете първият национален парк, създаден в Никарагуа, активния вулкан Масая, както и малкия музей, посветен на вулкана. Бихте могли да надникнете над ръба на вулкана Масая и да видите внушителния кратер, от който непрекъснато излизат дим и серни газове. Това е един от малкото вулкани в Централна и Южна Америка, от който можете да видите как извира самата лава. От този централен кратер имате възможност да започнете поход до други кратери или места, от където се разкриват красиви гледки. Бъдете сигурни, че качвайки се още малко нагоре, ще получите още по-красиви и внушителни гледки на околностите. Разстоянията по тези походи варират между 1.4 и 5.9 км и всички са с професионални водачи. Екскурзията включва: входа за резервата Масая.

Обиколка на Манагуа:Следобяд тръгваме отново от хотела и посещаваме историческия център на стария град Манагуа. Пътуването ни ще започне с панорамна обиколка и посещение на руините на старата катедрала Сантяго, полуразрушена от земетресението през 1972 г., продължаваме към площада Република, музея на Националния дворец на културата, Националния театър, Президентството, площада Хуан Пабло II, портата Салвадор Алиенде, както и парка с миниатюри „Paseo Xolotlán“. След това имаме възможност да посетим мемориален парк Ломас де Тискапа, от където може да се види контраста между стария и модерения град. Екскурзията включва: вход за мемориален парк Ломас де Тискапа, вход за Двореца на културата, вход за портата Салвадор Алиенде, вход към „Paseo Xolotlán“ (Отворен от 14:00 от понеделник до петък / събота и неделя от 10.00 часа).

Настаняване и нощувка в хотел Best Western Managua”.

8-ми ден : Тамариндо /All inclusive

Закуска в хотела.

Трансфер до Тамариндо

Ще имате възможност да посетите един от най-известните курорти на Коста Рика – Тамариндо, популярен с красивите си и диви плажове и известен с нощния си живот.

Настаняване в хотел „Occidental Tamarindo“ на база „all inclusive“. Нощувка.

9-ти ден : Тамариндо / All inclusive

Свободен ден за почивка и плаж.

Нощувка в хотел „Occidental Tamarindo“ на база „Аll inclusive“.

10 - ТИ ден : Тамариндо - Сан Хосе / Закуска и вечеря

Закуска в хотела.

Около 12:00 часа отпътуваме към Сан Хосе.

Настаняване в хотел „Barceló San Jose Palacio”, вечеря и нощувка.

11-ти ден : Сан Хосе /Закуска и обяд

Закуска и обяд в хотела.

В 13:30 часа отпътуване към летището за полет до Мадрид.

12-ти ден : Мадрид

Пристигане на летището в Мадрид. Свободно време, след което полет за София. Пристигане в София.

 

 

Период

Цена на човек в двойна стая

01.10 – 31.10.2023

3 217 евро/ 6 292 лева

01.11 – 20.12.2023

3 317 евро/ 6 487 лева

01.01 – 29.02.2024

3 317 евро/ 6 487 лева

 

Цената включва:

v Самолетен билет София–Мадрид–Сан Хосе - София–с АК„Iberia”с включен багаж;

v Всички летищни такси;

v Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;

v 2 нощувки в Сан Хосе в хотел “Barcelo San Jose Palacio” или подобен;

v 1 нощувки в Тортугеро в Лагуна лодж - http://www.lagunatortuguero.com/

v 2 нощувки в района на Аренал в хотел “Mountain Paradise”

v 2 нощувки в района на Гуанакасте в хотел „Occidental Tamarindo”

v 2 нощувки в района на Гранада в хотел „Mountain Paradise”

v 1 нощувка в района на Манагуа в хотел „Best Western Managua”

v Всички екскурзии и забележителности, описани в програмата;

v Входни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;

v Медицинска застраховка – 10 000 евроЗАД със ЗАД „Армеец” (за лица до 70 години);

 

Цената не включва:

v Изходна такса от Коста Рика – 7 щатски долара - заплаща се на място

v Входна такса за Никарагуа – 13 щатски долара - заплаща се на място

v Изходна такса от Никарагуа – 3 щатски долара - заплаща се на място

v Разходи от личен характер;

v Вадач от България. Може да се заяви при минимум 8 пътуващи;

v Бакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град

v Екскурзия „Тарзан приключение” – 95 евро ( заплаща се предварително )

 

Необходими документи:

v Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;

Условия и Забележки:

v При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

v Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.77 лв.

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване

v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

vЗастраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата