Екскурзии в Китай

Вашата оценка
Екскурзия до Kитай - oт древното към модерното
Китай
Маршрут:
София – Доха - Шанхай - Сиян - Лоян - Пекин – Доха - София

Продължителност:
11 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

Екскурзия до Китай - oт древното към модерното

София – Доха - Шанхай - Сиян - Лоян - Пекин – Доха - София

11 дни / 8 нощувки

ПРОГРАМА

1 ден /16.04.2020г./ СОФИЯ - ДОХА

Среща на летище София в 11:00ч за полет с АК „Qatar Airways” в 13.00ч. Кацане в Доха в 17.50ч.

 

2 ден 17.04.2020 г./ ДОХА - ШАНХАЙ / Вечеря

Полет от Доха в 02.40 и пристигане в Шанхай в 16.20ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4*или подобен. Нощувка. 

 

3 ден 18.04.2020 г. / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България.

 

4 ден 19.04.2020 г./ ШАНХАЙ - ДЖУДЖИЯОУДЖИЯО/ Закуска и вечеря

Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобяд връщане в Шанхай и възможност за допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (55 евро/108 лева).

Вечеря и нощувка. 

 

5 ден 20.04.2020 г./ ШАНХАЙ - СИЯН / Закуска и вечеря

Ранна закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 08:36ч. Пристигане в Сиян в 14:32ч. Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Xian Skytel Hotel или подобен за нощувка. 

 

6 ден 21.04.2020 г. / СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря и нощувка. 

 

7 ден 22.04.2020 г./ СИЯН - ЛОЯН  / Закуска и вечеря

Закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 10:23ч. Пристигане в Лоян в 11:47ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Luoyang Peony Hotel или подобен. 

 

8 ден 23.04.2020 г./ ЛОЯН - ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства с посещение на школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“ , като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви монасите са с твърде слабо тяло и затова измисля редица двигателни упражнения, да ги укрепи физически. Тези упражнения, съчетани със заимствуваните от древните китайски трактати, дават началото на шаолинския стил борба.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 14:47ч. Пристигане в Пекин в 18:53ч. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Beijing Wuhuan Hotel или подобен. 

 

9 ден 24.04.2020 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България. Вечеря и нощувка. 

 

10 ден 25.04.2020 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет с АК“Qatar Airways” за София през Доха в 01:50ч на 26.04.

 

11 ден 26.04.2020 г./ ПЕКИН - ДОХА

Кацане в Доха в 05:55 ч. и полет за София в 06:50 ч. Пристигане в София в 12:00 ч. 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

Очаквайте дати скоро!

-

-

-

 

Цената включва:

ü  самолетен билет с АК“ Qatar Airways” София - Доха - Шанхай; Пекин – Доха – София с включени летищни такси ;

ü  8 нощувки със закуски  в хотели 4* - 3 н. в Шанхай ( Ramada Shanghai Wujiaochang 4*или подобен ), 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен), 2 н. в Пекин ( Beijing Wuhuan Hotel или подобен ) ;

ü  Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;

ü  Трансфер Шанхай  - Сиян с влак стрела;

ü  Трансфер Сиян - Лоян  с влак стрела;

ü  Трансфер Лоян - Пекин с влак стрела;

ü  Климатизиран транспорт;

ü  Входни такси за музеите и обектите по програмата;

ü  Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;

ü  Всички трансфери, упоменати в програмата;

ü  Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;

ü  Водач който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език. 

 

Цената не включва:

ü  Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България.

ü  Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.

ü  Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 55 евро/108 лв на човек (при минимум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.

ü  Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (55 евро/108 лева при минимум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.

ü  Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.

ü  Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142лв ).

ü  По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена.  

 

Условия и Забележки:

ü  Офертата важи при минимум 15 туристи.

ü  Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването 

ü  Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

ü  Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.

ü  Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;

ü  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 

 

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

ü  Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;

ü  Снимка паспортен формат във високо качество;

ü  Попълнена апликация с лични данни и професия ( туроператора съдейства за попълването й);

ü  Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв). 

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването. 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

ü  при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

ü  между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

ü  при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 16.03.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите. 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай. 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!